Former på mattor

Former på mattor

Mattor finns i alla former men enklast är det att hitta mattor i form av de geometriska grundformerna, runda mattor, rektangulära mattor, kvadratiska mattor men det går också att hitta halvcirklar och romber.

Rektangulära mattor

Rektangulära mattor är utan tvekan den vanligaste formen på mattor eftersom de passar nästa överallt. Proportionerna mellan del långa och korta sidan av mattan kan dock variera mycket men ofta är förhållandet mellan längd och bredd 1.3-1.6 ggr.

Kvadratiska mattor

Kvadratiska mattor är lite ovanliga men går att hitta i olika typer om man letar lite.

Runda mattor

En rund matta kan vara riktigt snygg i ett större rum eller under ett runt bord.

Rombiska mattor

En rombisk matta passar bäst på ett stort golv ensam och därför är dessa mattor inte alltför vanliga.

Halvcirkelmattor

Mattor formade som en halvcirkel kan vara riktigt snygga framför en dörr eller längs en vägg. Om man inte hittar en halvcirkelmatta kan man ta en cirkelformad matta och dela upp den i två halvor som sys längs snittet. Att placera dessa på var sin sida rummet mot en vägg är mycket effektfullt.

Skräddarsydd form

Det går att skära en befintlig matta i vilken form som helst. Detta kostar inte speciellt mycket och kan bli mycket snyggt.


Köp Mattor hos

Hitta snyggast mattor hos


Allt intressant om mattorna

Här kan du hitta massor med intressanta fakta om mattor men också en del kul och lustiga saker gällande andra golvbeklädnader.Meny - Mattor
Till förstasidan på www.mattor.infoHögst upp på sidanLängst ned på sidan
MattyperOrientaliskaMattformerNyheter